Tarihçe ve Gelişim

Dünden bugüne Türkiye ekonomisine ve topluma değer katan yatırımlar...

1950'ler

Yolculuk başlıyor

Akkök Holding’in temeli, ilk sanayi yatırımı olan Aksu’nun 1952 yılında İstanbul Bakırköy’de kurulmasıyla atılır. Ariş’in kuruluşu da aynı yıl Bakırköy’de gerçekleşir. Dinarsu ise 1953 yılında Eyüp’te faaliyete başlar. Aynı yıl iplik üretimi ve ticareti yapan Dinkal A.Ş. kurulur.

1960'lar ve 1970'ler

Sanayi alanında önemli yatırımlar

1968 yılında Aksa Akrilik, Yalova’da kurulur. 1971 yılında üretime başlayan şirket, 1977’de ilk ihracatını gerçekleştirir. 1976 yılında Akmeltem ve Ak-Pa hayata geçirilir. Akkim ise 1977 yılında kurularak kükürtdioksit üretimine başlar.

1980'ler

Enerji sektörüne giriş

1982 yılında Ak-Al Bozüyük Fabrikası’nın, 1985’te ise Akmerkez Etiler Adi Ortaklığı’nın temelleri atılır. 1986 yılında Ak-Tops kurulurken, aynı yılın mart ayında Aksa Akrilik, eylül ayında Ak-Al İMKB’ye kote olur ve Akkim Organik Tesisleri devreye alınır. 1989 yılında ise Akenerji ve Aktem kurulur. Aynı yıl Akkim, metilaminler üretimine başlar.

1990 - 1994

1990 - 1994

1990 yılında yeniden yapılandırılan Dinkal, bir sigorta danışmanlık ve acentelik anonim şirketi olarak faaliyet göstermeye başlar. Aynı yıl Akkim, Türkiye’de ilk dimetilformamid üretimini gerçekleştirir. Aksu, aynı yılın kasım ayında İMKB’ye kote olur.

Akmerkez, 18 Aralık 1993 tarihinde hizmete açılır. Akkim, Üçlü Sorumluluk Programı’na (Responsible Care) imza atarak, Türkiye’de programı uygulayan ilk firmalar arasında yer alır.

1995-1996

1995-1996

Akmerkez Lokantacılık, Paper Moon Akmerkez’i hizmete açar. Akmerkez, 1996 yılında Las Vegas’ta düzenlenen bir organizasyonda “Dünyanın En İyi Alışveriş Merkezi” ödülünü alır.

1997-1999

1997-1999

1998’de Akkim, Türkiye’nin ilk hidrojen peroksit tesisini açarak üretime başlar. Aynı yıl Akport, Tekirdağ-Trieste Ro-Ro hattını devreye alır. 1999’da ise Akrom Ak-Al Textile Romania SRL’nin temelleri atılır.

2000-2002

2000-2002

2000 yılında Akrom Romanya fabrikası üretime başlarken, aynı yılın temmuz ayında Akenerji hisseleri İMKB’ye kote olur. 2000 yılında Aksa Akrilik, atık su arıtmada en iyi teknoloji olan Deep Tank sistemiyle biyolojik arıtmaya geçerek Türkiye’de bir ilke imza atar. Aynı yıl Akkim, yurt dışına ilk teknoloji ihracatını gerçekleştirir.

2003-2004

2003-2004

Aksa Akrilik Egypt’in temelleri, 2003 yılında İskenderiye’de atılır. Aksa Akrilik, yeni yatırım planları için Fitco B.V.’yi hayata geçirir. Aksu, Premiere Vision Fuarı’na katılan ilk Türk firması olur. 2004 yılında Akenerji Elektrik Enerjisi İthalat İhracat Toptan Ticaret A.Ş. faaliyetlerine başlar.

2005-2006

2005-2006

2005 yılında Dinarsu, Merinos Halı Sanayi Grubu’na satılır. Aynı yılın nisan ayında Akmerkez, İMKB’ye kote olur. 2005 yılında ayrıca Aksa Akrilik Egypt üretime başlar. Bu gelişmelere ek olarak Akkim, kâğıt kimyasalları üretimine başlar ve Akkök Holding’in gayrimenkul yatırımlarını geliştirmek ve yönetmek amacıyla Akiş kurulur.

2006 yılında Akkim, Türkiye’nin ilk sodyum perkarbonat tesisini devreye alır. Akenerji, Akkur Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş.’yi satın alarak bünyesine katar. Aynı yılın eylül ayında Paper Moon’un Ankara şubesi hizmete açılır.

2007

2007

Beton katkı kimyasalları üretimine başlayan Akkim ve Akkök Holding, sürdürülebilirlik ve kurumsal vatandaşlık anlayışının bir göstergesi olarak Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalar.

Aktek, Akkök Grubu şirketlerinin bilgi teknolojisi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulur. Akiş, Garanti Koza ile Corio ortaklığıyla Akkoza inşaatına başlar. Yalova Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nin yapımı için protokol imzalanır. Yıldız Sarayı fotoğraf albümlerinden oluşturulan Yadigâr-ı İstanbul adlı kitap Akkök Holding’in katkılarıyla yayımlanır. Akkök Holding iştiraklerinden SAF GYO, 2007 yılından itibaren BIST’te işlem görmeye başlar.

2008

2008

2008 yılında Akkök, Akenerji ve Çek enerji firması ČEZ Group ortaklığından meydana gelen AKCEZ konsorsiyumu, elektrik dağıtım özelleştirmeleri sürecinde Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ihalesini kazanır.

2008 yılında ayrıca Aksa Akrilik, KalDer’in Ulusal Kalite Büyük Ödülü’nü alır ve Yalova Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nin temel atma töreni yapılır.

2009

2009

2009 yılında Akiş, Akkoza Projesi’nde Garanti Koza ile Corio’nun alışveriş merkezine ait ortaklık paylarını devralarak Akbatı Alışveriş Merkezi ve Akbatı Residences’ın %100 sahibi olur. Aksu ve Ak-Al, Ak-Al çatısı altında birleşir. Akenerji, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 15 MW kurulu gücündeki Ayyıldız Rüzgâr Santrali’ni devreye alırken, Aksa Akrilik de 1.500 ton/ yıl kapasiteli karbon elyaf üretim tesisini hayata geçirir. Akkök Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi projesi de 2009 yılında, Yalova’da başlatılır.

2010

2010

Akkök Holding’in bünyesindeki tüm insan kaynakları departmanları yeniden yapılandırılır.

Akenerji; Akocak, Bulam, Burç, Uluabat ve Feke II Hidroelektrik Santrallerini işletmeye alır. Bunun yanı sıra, Polat Enerji bünyesinde bulunan, 100 MW kurulu güce sahip rüzgâr santrallerinin tüm üretim kapasitesi satın alınır.

Akport Tekirdağ Limanı’na ait Tekirdağ-Muratlı arasındaki demiryolu hattı devreye alınır.

2011

2011

Aksa Akrilik, Dow Chemicals ile karbon elyaf alanında stratejik işbirliğine yönelik bir ortaklık anlaşması imzalar.

Akenerji, Türkiye’de IIP (Investors in People-İnsana Yatırım) Taahhüt Sertifikası’nı alan ilk enerji şirketi olur. Akenerji, CDP Türkiye raporlamasına katılarak raporlama yapan iki enerji şirketinden biri olur.

Akiş’in İstanbul Esenyurt’ta inşa ettiği Akbatı Alışveriş Merkezi hizmete açılır.

Raif Dinçkök Kültür Merkezi hizmete açılır.

2012

2012

DowAksa kurulur.

Akiş’in İstanbul Esenyurt’ta inşa ettiği Akbatı Residences Projesi’nin teslimleri yapılır. Akiş, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı unvanını alır.

2013

2013

Ak-Tops Tekstil Sanayi A.Ş.’nin, faaliyetlerini Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş. bünyesinde sürdürmesi kararlaştırılır.

Akkim, Akferal şirketini kurar. Akkim, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Ar-Ge Merkezi tescilini alır.

Aksa Akrilik, Turquality Projesi’ne dâhil olur. DowAksa altyapı ve bina güçlendirme alanında karbon elyaf kompozit çözümleri sunan CarbonWrap iş birimini satın alır.

SEDAŞ, Sepaş Enerji’nin kurulması ile ayrıştırma projesini hayata geçirir.

Akiş, Borsa İstanbul Kurumsal Ürünler Pazarı’nda işlem görmeye başlar.

Akasya ve Akasya Konut Projesi, Türkiye’de BREEAM sertifikası kazanan ilk proje olur.

2014

2014

Akkök Holding’in GRI onaylı ilk sürdürülebilirlik raporu yayımlanır.

Aksa Akrilik, Risk Yönetim Sistemi Doğrulama Belgesi’ne sahip Türkiye’deki ikinci, sektöründeki ilk kuruluş olur.

Akkim ve DowAksa ile birlikte Ortak Arıtma Tesisi Projesi başlatılır. Reverse Osmosis Projesi hayata geçirilir.

DowAksa Advanced Composites Holdings B.V., Kompozit Nanoteknoloji Merkezi (NCC) için Rusnano ve Kompozit Holding (HCC) ile üçlü ortak yatırım kararına imza atar.

DowAksa USA kurulur. Alman prepreg üreticisi c-m-p’nin %50’si satın alınır.

Akenerji tarafından Erzin Doğalgaz Çevrim Santrali projesi tamamlanarak devreye alınır.

SEDAŞ, elektrik enerjisinin uzaktan izlenebilmesini ve arızalara daha kısa sürede müdahele etmeyi sağlayacak SCADA Projesi’ni Kocaeli, Gebze ve Sakarya’da devreye alır.

Akiş GYO tarafında cadde mağazacılığına yönelik çalışmalar hız kazanır.

Akasya Çocuk Dünyası A.Ş., nisan ayında (KidZania) faaliyete başlar.

Akiş’in %19,71 oranında hissedarı olduğu SAF GYO tarafından geliştirilen Akasya projesine ait alışveriş merkezi faaliyete geçer.

2015

2015

Akkök Holding, ‘Geleceğe Yatırım’ stratejisi çerçevesinde, 2015 yılında Mamut Art Project’in ana sponsorluğunu ilk defa üstlenir.

Aksa Akrilik’in üyesi olduğu Akrilik Bazlı Kompozit, İleri Malzeme ve Teknoloji Üreticileri Derneği ile Yalova İl Özel İdaresi’nin, Taşköprü Belediyesi’nin ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurucu ortakları olduğu Yalova Kompozit ve Kimya İhtisas Islah Organize Sanayi Bölgesi (YALKİM OSB), 6 Temmuz 2015 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayı ile kurulur.

DowAksa ile Ford arasında uygun fiyatlı, yüksek hacimli otomotiv uygulamalarına uygun karbon elyaf üretimine yönelik olarak çalışmak üzere Ortak Geliştirme Anlaşması (Joint Development Agreement “JDA”) imzalanır.

Akkim, Akcoat şirketinin %100 hissesini satın alır. Akkim’in en önemli yatırımlarından biri olan Ultrafiltrasyon projesi tamamlanır.

2014 yılında ilk non-stick kaplama üretimine başlayan Gizem Frit, 2015 yılında hem bu konuda, hem de seramik frit alanında ilk ihracatını gerçekleştirir.

Akenerji tarafından Kemah Hidroelektrik Santrali projesinin proje geliştirme ve mühendislik çalışmaları tamamlanır. Akenerji, CDP Türkiye Su Programı'na raporlama yapan ilk ve tek enerji şirketi olur. SEDAŞ tarafından SCADA projesi 2015 sonu itibariyla tamamlanır. Sepaş Enerji tarafından sektörde bir ilke imza atılarak, web sitesinden online elektrik satışına başlanır.

Akiş GYO A.Ş. tarafından Yaşam Akademisi hayata geçirilir.

Aktek, 2015 yılı içerisinde YTÜ Teknopark yönetimi onaylı birçok katma değerli proje geliştirmenin yanı sıra, Aktek Garage adında kurumiçi ve kurumdışı inovasyon felsefesini yapısal şekilde tarifleyen bir oluşumu da bünyesinden yaratır.

2016

2016

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD) geleneksel olarak düzenlediği Kurumsal Yönetim Ödülleri töreninde Aksa Akrilik, En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Şirket olarak büyük ödülü alır. Aksa Akrilik, yeni markaları Acryluna, Acrysole, Acryterna ve Acrylusion ile akrilik elyafa yeni bir vizyon katmayı amaçlar.

SSM tarafından desteklenen, TUSAŞ ile DowAksa’nın ortak yürüttüğü IPEK Projesi kapsamında finanse edilen Yalova’daki Global Kompozit Merkezi hizmete açılır. Akkim, Türkiye’nin en prestijli ve en kapsamlı teşvik programı olan Turquality‘ye kabul edilir.

Akenerji, Türkiye’de ilk sanal santral ihalesini uygulayan şirket olur. Akenerji, CDP (Carbon Disclosure Project) Türkiye 2016 Su Programı’na katılan tek elektrik üretim firması olur. Sepaş Enerji müşterilerine en iyi deneyimi yaşatmak için tüm sistemlerini yeniden yapılandıracak ve teknolojik bir altyapı ile yönetilmesini sağlayacak SAP IS-U-CRM projesine başlar.

Akiş GYO, yeni markası Akapartman Suadiye’nin satışlarına başlar.

Akasya’da yer alan Akasya Kültür Sanat, 2016 Haziran ayında kapılarını açar.

2017

2017

Aksa’nın SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri çerçevesinde değerlendirilmesi sonucu hesaplanan Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9,63 olarak güncellenir ve BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’nde iki yıl üst üste En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Şirket olarak büyük ödülü alır.

DowAksa, dünyanın en büyük rüzgar türbini üreticilerinden biri olan Vestas Wind Systems AS ile uzun vadeli bir tedarik anlaşmasına imza atar.

Akkim, Dinox şirketini satın alır. Ayrıca Akferal şirketindeki Feralco hisselerini de satın alarak, %100 Akkim iştiraki haline getirir.

Akcoat, 2017 yılında İspanya’da seramik sektörünün en önemli oyuncularından biri olan Megacolor şirketini satın alır.

Akenerji’ye ait Ayyıldız Rüzgar Santrali’nin 13,2 MW’lık ilave kapasitesi devreye alınarak, toplam kurulu gücü 28,2 MW’a ulaşır.

SEDAŞ, 3. Enerjide AR-GE Çalıştayı’nda, EPDK onaylı Elektronik Sayaçların Uzaktan Okunması Projesi ile Birinci AR-GE başarı ödülünü alır. SEDAŞ Sakarya'da Kurumlar Vergisi Rekortmeni olur.

Akiş GYO, 18 Ocak 2017 tarihinde SAF GYO ile tescillenen birleşmesiyle sektörün en önemli oyunculardan biri haline gelir.

2018

2018

Aksa Akrilik, bağımsız kurumsal derecelendirme şirketi Saha’nın yaptığı değerlendirmede, Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’nu 9,63’den, 9,70’e çıkardı ve bu yıl da birinci olarak üç yıl üst üste büyük ödüle sahip oldu.

Akiş GYO, 2018 yılında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na (EBRD) yüzde 7,36’lık hisse satışı gerçekleştirerek, uluslararası çok değerli bir paydaş kazandı ve ilk kez bir yurt dışı yatırımı gerçekleştirerek, Londra’da geliştirilen bir konut projesine ortak oldu.

Akcoat AR-GE merkezi belgesi alır.

2019

2019

“Devler ligi” olarak bilinen İSO 500 listesinde 41. sırada yer alan Aksa Akrilik, Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunu 9,70’ten, 9,72’ye çıkararak ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), TÜV Thüringen e.V. (Alman Akreditasyon Kurumu- DAkkS) tarafından akredite edilerek ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgesi’ni aldı.

Her yıl itibarını en çok artıran şirketlere verilen The One Awards’da Akenerji, ard arda iki kez 1.’lik ödülünün sahibi olarak ödülüne 1 yıldız ekledi.

Akcoat, 2019 yılında Fortune 500 (Turkey) ve ISO 500 listelerinde yer almayı sürdürdü, ayrıca son 11 yıldır olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirdiği ihracatlarla bir kez daha İstanbul Kimyevi Maddeleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “İhracatın Yıldızı” ödüllerinde “Boya, Vernik ve Mürekkepler” kategorisinde ihracat rakamıyla ilk sırada yer aldı.

SEDAŞ, “Forget the Gender” Projesi kapsamında Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ne (WEPs) imza atarak; bu konudaki kararlılık ve desteğini taahhüt altına aldı.

Paper Moon Istanbul, Eylül 2019’da İtalya ve Türkiye arasında gastroekonomi ve gastroturizm alanında kültürel ve ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla kurulan “Accadimia Italiana Della Cucina” tarafından verilen “Diploma of Good Cuisine” ödülüne layık görüldü.

2020

2020

1979 yılında frit üretimine başlayan ve 2020 yılına kadar bir çok ulusal ve uluslararası başarıya imza atan Gizemfrit, B2B alanında örneğine az rastlanan bir kurumsal kimlik değişikliğine giderek marka ismini ve logosunu yeniler. Böylece tek bir global marka kimliğine kavuşarak tüm faaliyetlerini Akcoat ismi ile gerçekleştirme kararı alır.

Akkim, EcoVadis tarafından yapılan küresel tedarik zincirinin kurumsal sosyal sorumluluk alanındaki sürdürülebilirlik değerlendirmesinde Gümüş Bilinirlik seviyesini Altın Bilinirlik seviyesine yükseltir. ISO 500 sıralamasında 252. sırada yer alan Akkim, son beş sene içinde 100 basamak yükselmiş olur.

Akkim, TSE denetimden geçerek TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi almaya hak kazanır.

Akiş GYO, dünyanın en büyük Kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan UN Global Compact katılımcısı olur.

Akiş GYO Borsa İstanbul’a kote şirketler arasında 9,63 notu ile kendi sektöründe en yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’na sahip olur.

Akiş GYO, perakende alanında dijital çözümler sunan girişimlere yönelik ‘Innovate21st’ Yatırım ve İvmelendirme Programı’nın destekçilerden biri olur.

Akasya ve Akbatı, TSE tarafından verilen Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi, TÜV SÜD Belgesi ve ROYAL CERT Sertifikası’nı alarak hijyen standartlarını tesciller.

Akenerji’nin tüm santralleri için ISO 9001:2015 Kalite, ISO 14001:2015 Çevre, ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 50001:2018 Enerji ve ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri denetimleri başarı ile gerçekleşir. Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin 2019 yılı sera gazı emisyonları, hem Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında yönetmelik hem de ISO 14064 Sera Gazı standardı kapsamında yetkilendirilmiş doğrulayıcı kuruluş tarafından doğrulatılır. Santralin “Çevre İzni Belgesi” yenilenir.

2020 yılı sonu itibari ile Akenerji’nin tüm santralleri Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanır.

Paper Moon İstanbul, Türkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan 2020 ‘İncili Gastronomi Rehberi’nde 4 incili olarak yerini alır.

2021

2021

Akkök Holding ve grup şirketleri ARD Holding A.Ş. ve NDÇ Holding A.Ş, havacılık başta olmak üzere çeşitli sektörlere yönelik yüksek teknolojili kompozit aksam ve parçalarının üretimini, montajını, satışını ve ihracatını yaparak bu alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunan Epsilon Kompozit Teknoloji ve Savunma Sanayi A.Ş’nin %51 oranındaki hissesi satın alır.

Aksa Akrilik, üretime geçişinin 50. Yılında sektöre model olması amacıyla iplik fabrikası yatırımına imza atar. Triko, aktif giyim, teknik tekstil ve el örgüsü gibi sektörlere yönelik üretim yapacak Aksafil için 20 bin metrekare büyüklüğünde yeni tesis devreye alınır.

Aksa Akrilik, yüksek teknoloji ürünü üç adet markasını daha dünyaya duyurur.

Aksa Akrilik’in, kurumsal yönetim anlayışıyla elde ettiği başarısı bir kez daha tescillenir. Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin düzenlediği “11. Kurumsal Yönetim Ödülleri”nde, “En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip 2. Şirket” unvanının sahibi olarak, ödüle 6’ncı kez adını yazdırır.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 500 milyon TL ve üzerinde dövizli kredi kullanan şirketleri derecelendirmeye alır. JCR Eurasia tarafından yapılan değerlendirmenin ardından, Aksa Akrilik’in kredi notu “AA Stabil” olarak duyurulur.

Akenerji Avrupa’nın en büyük enerji borsası olan European Energy Exchange’e kayıt olan ilk Türk şirketi olur.

Paper Moon, yaz sezonunda Göltürkbükü’ndeki Akfen Bodrum Loft’ta özel bir yemek deneyimi yaşamak isteyenler için kapılarını açar. Klasik mönüsüyle kalitesinden taviz vermeyen fine dining servis anlayışını Bodrum’a taşırken, aynı zamanda tüm gün ‘Paper Moon Bodrum Loft by the Beach’ menü ile “comfort food” anlayışı sunan Paper Moon, mevsimlik, günlük, taze ve yerel lezzetleri ön plana çıkarır.

Akiş GYO, 2021 yılındaki çalışmaları neticesinde 2022 yılbaşı itibarıyla Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alacak tek Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olmaya hak kazanır. Akiş GYO Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 2021 yılında 96,33 seviyesine çıkmıştır.

Akiş GYO, Türkiye’de gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren şirketler arasında en yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme notuna sahip olarak kurumsallık ve şeffaflık konusunda farkını bir kez daha kanıtlar.

Akasya ve Akbatı Alışveriş Merkezleri entegre “ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği” ve “ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi” için DAKKS Alman Akreditasyonuna uygun olarak sertifika alır.

Akasya ve Akbatı alışveriş merkezleri, yenilenebilir enerji yatırımını ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla IRECS International tarafından verilen I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası alır.

Akkim Kimya olan şirket unvanı değiştirilerek Akkim Kimya San. ve Tic. A.Ş. olarak tescil edilir.

USK Kimya şirketi ile hisse devir sözleşmesi imzalanır ve Akkim Kimya bünyesinde birleşme işlemi tamamlanır.

Akkim Kimya 2018-2019 Sürdürülebilirlik Raporu, LACP (League of American Communications Professionals LLC) tarafından Platin Ödül’e layık görülür.

Akkim Kimya, Turkishtime Ar-Ge 250 Araştırmasında 120. sırada yer alarak, en çok proje yürüten 21. sırada ve en çok patent alan 50. şirket olur.

Akkim Kimya bünyesinde Akkim Silikon Kimya şirketi kurulur.

Ak-Pa 2021 yılında pandemi sonrası değişen dünya koşulları, Türkiye’nin lojistik konumunun da verdiği avantajla 452 milyon USD’lik grup ihracatı ile tarihinin rekor ihracatını gerçekleştirir.

Akkök Holding ve enerji grubu şirketleri “Kadın Enerjisi” adında yeni bir projeye başlar. Çeşitli eğitimler, sohbetler ve atölye çalışmaları, mentorluk, staj ve burs olanakları içeren Kadın Enerjisi projesi; Akenerji, SEDAŞ ve Sepaş Enerji tarafından eş zamanlı olarak hayata geçirilir. Enerji sektöründeki kadın istihdamını artırmayı ve kadın çalışanlara kariyer yolculuklarında destek olmayı amaçlayan projenin hedef kitlesi; ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile birlikte enerji sektöründe çalışan kadınlardır.

2022

2022

Akkök Holding, Beşiktaş Belediyesi iş birliğinde Alman Deresi yürüyüş parkurunda kamusal alan dönüşüm projesini hayata geçirir.

Dinkal Sigorta Acenteliği A.Ş. “Türkiye Insurtech Ödülleri 2022” kapsamında sektörün etkili ve seçkin isimlerinden oluşan jüri heyeti değerlendirmeleri sonucu “En Insurtech Acente” ödülüne layık görülür.

SEDAŞ, müşteri deneyimi yönetimi projesi “İKİGAİ” ile İMİ Conferences tarafından düzenlenen “Türkiye İletişim Merkezi Ödülleri 2022”de “En İyi Müşteri Deneyimi” kategorisinde “En Övgüye Değer” Ödülü’nün sahibi olur.

Akkim, 100 milyon dolarlık yatırım bütçesine sahip, Türkiye’nin ilk Epoksi Reçine Üretim Tesisi’nin temelini atar.

Akkim, Fortune Türkiye-CRIF Synesgy sürdürülebilirlik araştırmasında, ESG (Çevresel, Sosyal, Kurumsal Yönetim) performansında A-Mükemmel Düzeyde Sürdürülebilirlik sertifikasına sahip olur.

DowAksa’nın Yalova’da kuracağı yeni entegre üretim tesisinin temeli atılır.

DowAksa, Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye), tarafından düzenlenen ‘‘IAmChamPion Awards’’ ödüllerinde ‘‘Yatırım’’ kategorisinde ödüle layık görülür.

Aksa Akrilik, 330 bin ton/yıl olan üretim kapasitesine 2 üretim hattı ilave edilerek üretimin 355 bin ton/yıla çıkarılmasına yönelik yatırım sürecini başlatmıştır.

Akiş GYO, ISO9001 Kalite Yönetim Sistemi sertifikasını alır.

Akiş GYO, ilk defa raporlamasını yaptığı Karbon Saydamlık Projesi’nden (CDP) B Yönetim Seviyesi notunu alır.

Akiş GYO 2022 yılında Borsa Istanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde işlem gören tek GYO olur.

Akcoat, yaban hayatın korunması ve bilimsel çalışmalarla gelişmesi için Wild Life Rescue projesini hayata geçirir.

Akcoat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanır.

Akcoat, karbon ve su ayak izi ölçümlerimizi tamamlayarak ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınlar.

Akkök AR-GE Zirvesi, Akcoat, Aksa Akrilik, Akkim, Dowaksa ve Epsilon Kompozit’in Ar-Ge ekipleri ve Akkök Holding üst yönetiminin bir araya geldiği 2 günlük bir etkinlikle Akcoat AR-GE merkezi ev sahipliğinde ilk kez gerçekleşir.

Akcoat, Lessbox inkjet seramik baskı mürekkepleri için inovatif ve sürdürülebilir paketleme sistemiyle Alfe De Oro “inovasyon” kategorisinde ve Liderpack “en iyi lojistik ve dağıtım ambalajı” kategorisinde 2 ödül alır.

Ak-Pa, 2022 yılında pandemi sonrası değişen dünya koşulları, Türkiye’nin lojistik konumun da verdiği avantajla 629 milyon USD’lik grup ihracatı ile tarihinin rekor ihracatını gerçekleştirir.